Kelab Futsal Pahang Rangers pada Ahad telah memperkenalkan secara rasmi jersi Desporte home dan away baharu yang akan digunakan bagi menghadapi musim 2023.

Majlis pengenalan telah berlangsung di hadapan kira-kira 500 penyokong di Stadium Tertutup Sukpa, serentak dengan penganjuran Hari Ghodong Pahang Rangers dan Pelancaran Kad Ghodong.

Mengambil inspirasi dari warna bendera Pahang dan selari dengan tagline ‘hitam putih takkan padam’, kit home Pahang Rangers kekal dengan identiti dan warna tradisi hitam putih, melambangkan kesatuan 11 daerah di Pahang.

Manakala jersi away pula merupakan gabungan warna biru-putih-kuning, warna vintage yang mempunyai sentimen tersendiri buat penyokong, mengimbau memori skuad tok gajah era 90-an.  

Jersi boleh didapati pada harga RM129 dengan para penyokong boleh membuat pembelian melalui Pahang Rangers Online Store di laman web pahangrangers.com atau mengunjungi pengedar berdaftar (akan dikemaskini).  

Sebagai makluman, ini adalah musim pertama Pahang Rangers mengenakan kit tajaan Desporte sejak pasukan ditubuhkan pada 2016.

Presiden Pahang Rangers, YAM Tengku Arif Temenggong, Tengku Fahad Mua’adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah antara yang hadir pada majlis tersebut, bersama-sama Jawatankuasa Pengurusan pasukan.

Dalam majlis yang sama ini, Pahang Rangers turut memperkenalkan barisan pemain dan pegawai pasukan bagi musim 2023.

Pasukan kali ini dibarisi 17 pemain, terdiri daripada 15 pemain tempatan dan dua pemain import, dan akan terus dibimbing oleh Gerard Casas Ullastre.

Barisan Pemain Pahang Rangers :

1. Akmarulnizam Idris (kapten)
2. Saiful Nizam Mohd Ali (penolong kapten)
3. Ahmad Harith Naim Mohd Nasir
4. Mahadir Harahap Khairuddin
5. Hamdin Zarif Mahmun
6. Muhammad Farhan Khairul Anuar
7. Khaiyum Khaimi
8. Zainulzahin Sinuan
9. Mohd Alif Mat Amin
10. Ridzwan Bakri
11. Sufri Shamil
12. Amiro Izzat (Baru)
13. Zulfathi Zubir (Baru)
14. Nazreen Saudi (Baru)
15. Afiq Abdul Rahman (Baru)
16. Matheus Gonzalez (Brazil)
17. Amin Nasrollah Zadeh (Iran)

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the cart. No products in the cart.